Monday, 14 May 2012

hai ...

Lama sungguh Spide tak update . hehe . maaflah . Spide ada examlah . tak habis lagi exam nie .

Spide dalam percubaan 'merisik' rakan Spide untuk join update blog nie . hehe .

Kalau dia terima, nama blog nie akan ditukar ye . Harap maklum . Tapi Spide akan umumkan awal sebelum tukar nama blog .

Ok sekian tu saje yg nak disampaikan untuk hari nie . hehe .

Saturday, 21 April 2012

Ada gotong-royong ke?

hari nie ada sekolah ganti . tu yang kena pergi sekolah tu . =.='
eh, tapi sekolah ganti pun best tau . Kitorang belajar sampai waktu rehat je . Pastu ada gotong-royong . Tapikan ramai woo tak datang . tiga orang pergi koko . lagi sepuluh *kot* tak datang . Kelas kitorang takyah gabung walaupun tak ramai . Hoho . Special tak? Wakakaka . Special pe benda nya . Biasa je pun .



Subjek pertama : SEJARAH ...... Cikgu kitorang masuk kelas, pastu dia suruh kitorang buat kerja . Kitorang buat jelah . Nothing special . Tapi menarik! wahahahaha

Subjek kedua : PJK *Pendidikan jasmani dan kesihatan* ........ Kitorang tak turun ke padang sebab hujan . Jadi duduk je dalam kelas . Kelas PJK kitorang memang macam nie . Kalau hujan, duduk dalam kelas sampai ada orang datang panggil atau orang datang belajar sebab waktu PJK gabung kelas * lelaki dan perempuan diasingkan*

Subjek ketiga dan keeempat : KIMIA ...... Waktu kimia kitorang kena belajar . Tapi lagi best . Cikgu cakap yang tak datang hari nie rugi pasal dia taktau apa yang kitorang buat tadi . Sebenarnya kitorang buat latihan . Pastu cikgu bagitau sikit-sikit perkara yang kitorang taktau . 

Subjek kelima : REHAT ..... Eish! Tak belajar dah la . Waktu rehat !!!! ^_____^

*google*


Lepas rehat ... gotong royong kan .. Kitorang kemas kelas . tu je . Tapi tak semua buat . Ada yang main chess , ada yang main dam haji guna papan chess . Spide pun main jugak ! wahahaha . Lepas dah habis kemas semua, kitorang main bingo .  Tau tak acane main bingo? Taktau? Ha! Cer gi tanya adik, kakak, abang, jiran, sepupu atau sapa-sapa je cara main bingo . Spide tak dapat nak terangkan sebab Spide taktau nak cerita camane . Wakakaka . 


*google*


then, tetiba cikgu masuk! Waduhh . cikgu tu nak cek kelas . Pastu dia komen . Dia kata kitorang tak buat keja . Kitorang pun diam je lah . Lepas je dia keluar, kitorang pun sambung kemas kelas sampai pukul 12.30 ..... 


Gitulah ceritanya ... Kesimpulannya, kenapa tajuk entri nie " Ada gotong-royong ke?" ... Spide pun taktau nak jawab macam mana . Wahahaha . 

Sekian terima kasih ...



ichie : Spide sajikan mashimaru untuk korang . ^____^









korang mesti paham yang last sekali tu je kan? ahahaha . Spide pun camtu jugak . :P

Sunday, 15 April 2012

TY production buat video baru !

hohohoh . Diorang dah buat video terbaru . Jom lah kita tengok sama-sama . Spide tak tengok pun lagi sebenarnya . wahahaha .

Kali nie diorang buat OMBAK RINDU PARODY . Korang dah pernah tengok? Eish . Yang korang tengok tu video orang lain buat . Yang nie TY yang buat . ohoho .

dah dah . Malas nak bebel . jom tengok !!!!!!!!!



Amacam? Best? Kan Spide dah kata, korang tak tengok lagi yang nie . ^___^