Tuesday, 6 December 2011

Komik di FACEBOOK ..!

Skarang nie kat pesbuk dah banyak pasal komik .. Ada macam-macam jenis .. Spide sangat terhibur masa baca semua cerita tu .. Korang tau tak, yang dulu selalu kecoh dengan FUNNY-PROFILES-STORY .. Tak tau apa benda tu ..? meh sini saya tunjuk contoh ..

Sori kalau tak nampak tulisan .. Korang boleh tengok di page yang Spide bagi .. 

Itu adalah salah satu contoh .. Mereka yang kreatif akan mengedit ye status dan komen di pesbuk .. Nak tau macam mana diorang edit ..? Tanyalah Spide tanyalah Spide *mengada-ngada* 

macam mana diorang edit ..? *muka terpaksa*
diorang edit dengan cara sendiri lah .. haha .. okay jangan marah .. next entry, Spide akan ajar kepada sesiapa yang tak tau ye ..

bile popularnya funny-profiles-story nie ..?
Spide rasa benda fofular pada awal tahun nie kot .. Hmm, entahlah .. Sebab apa Spide cakap camtu ..? Sebab Spide baru jumpa benda nie awal tahun 2011 ..

kat mana boleh saya tengok lagi benda nie banyak-banyak ..?
Anda boleh pergi ke link ini untuk tengok .. Tapi benda nie dah lama tak update .. Jadi yang akan korang tengok nie, dah lamalah .. Tapi, sure best ..!!

Hokay, tapi tu semua dulu punya cerita .. Skarang nie dah femes dengan Comic FOREVER ALONE dengan yang sewaktu dengannya *Spide taktau nama dia sebab ada banyak sangat* ..

Komik Forever Alone dan yang sewaktu dengannya tu apa ..?
Okay, Spide kongsi gambar lagi ..

yang nie saya taktau nama .. haha

ini fuuuu ..

Hokay, tu je gambar yg Spide kongsi .. Forever Alone takde pasal tak jumpa .. haha .. Sejak akhir-akhir nie jarang orang buat kot .. Hokay, masa untuk jawab soalan ..

Bile comic nie femes ..?
Komik nie femes dalam tahun nie jugak rasanya .. Sebab Spide masih tak pasti tentang kewujudannya .. haha

Siapa yang buat benda nie ..?
Kalau dulu mungkin beberapa orang je yang buat .. Tapi sekarang benda nie dah berkembang maju sebab dah ada web yang boleh buat komik nie .. Lagipun komik nie boleh dibuat melalui PAINT je .. nie link unutk buat komik nie .. 

Comic nie kat mana boleh saya tengok banyak-banyak-banyak-banyak  ..? *saja letak bebanyak*
Korang boleh cari di FUUUBOOK ataupun page OH ! LAWAK di fesbuk .. Cubalah cari .. Kat situ ada banyak yang menarik dan kelakar ..!

Sekian, terima kasih ..

Ichie : Sori kalau korang rasa Spide mencurik idea korang .. Maafkan ye .. Pleasseee





0 komen terhebat!: