Saturday, 21 April 2012

Ada gotong-royong ke?

hari nie ada sekolah ganti . tu yang kena pergi sekolah tu . =.='
eh, tapi sekolah ganti pun best tau . Kitorang belajar sampai waktu rehat je . Pastu ada gotong-royong . Tapikan ramai woo tak datang . tiga orang pergi koko . lagi sepuluh *kot* tak datang . Kelas kitorang takyah gabung walaupun tak ramai . Hoho . Special tak? Wakakaka . Special pe benda nya . Biasa je pun .



Subjek pertama : SEJARAH ...... Cikgu kitorang masuk kelas, pastu dia suruh kitorang buat kerja . Kitorang buat jelah . Nothing special . Tapi menarik! wahahahaha

Subjek kedua : PJK *Pendidikan jasmani dan kesihatan* ........ Kitorang tak turun ke padang sebab hujan . Jadi duduk je dalam kelas . Kelas PJK kitorang memang macam nie . Kalau hujan, duduk dalam kelas sampai ada orang datang panggil atau orang datang belajar sebab waktu PJK gabung kelas * lelaki dan perempuan diasingkan*

Subjek ketiga dan keeempat : KIMIA ...... Waktu kimia kitorang kena belajar . Tapi lagi best . Cikgu cakap yang tak datang hari nie rugi pasal dia taktau apa yang kitorang buat tadi . Sebenarnya kitorang buat latihan . Pastu cikgu bagitau sikit-sikit perkara yang kitorang taktau . 

Subjek kelima : REHAT ..... Eish! Tak belajar dah la . Waktu rehat !!!! ^_____^

*google*


Lepas rehat ... gotong royong kan .. Kitorang kemas kelas . tu je . Tapi tak semua buat . Ada yang main chess , ada yang main dam haji guna papan chess . Spide pun main jugak ! wahahaha . Lepas dah habis kemas semua, kitorang main bingo .  Tau tak acane main bingo? Taktau? Ha! Cer gi tanya adik, kakak, abang, jiran, sepupu atau sapa-sapa je cara main bingo . Spide tak dapat nak terangkan sebab Spide taktau nak cerita camane . Wakakaka . 


*google*


then, tetiba cikgu masuk! Waduhh . cikgu tu nak cek kelas . Pastu dia komen . Dia kata kitorang tak buat keja . Kitorang pun diam je lah . Lepas je dia keluar, kitorang pun sambung kemas kelas sampai pukul 12.30 ..... 


Gitulah ceritanya ... Kesimpulannya, kenapa tajuk entri nie " Ada gotong-royong ke?" ... Spide pun taktau nak jawab macam mana . Wahahaha . 

Sekian terima kasih ...



ichie : Spide sajikan mashimaru untuk korang . ^____^









korang mesti paham yang last sekali tu je kan? ahahaha . Spide pun camtu jugak . :P

7 komen terhebat!:

ili said...

'mse sejarah buat kerja sendiri, x de yang special'
kalau ili, ble cikgu kate buat kerja sendiri tu yg special sbb x yah blajar.. hahaha

ichie-spide said...

haha . Spide cakap tak special sebab cikgu tu kadang2 buat macam tu . pastu dia jalan2, tengok apa kitorang buat . :D

ili said...

Owh, mcm tu.. patutlah x best. x boleh buat kerja lain~

ichie-spide said...

tahu takpe . tapi kejap je pun dia ada dalam kelas . then dia keluar lah . masa tu baru SPECIAL ~! ahahaha

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

ichie-spide said...

salam . Insyaallah ye cik iena . :D

Everything's Everythings said...

haha setuju dgn ili xD

Adik aku pula tak pergi sekolah ganti tu sebab nak ikut kitorg pergi jalan2 ;D
bak kata cikgu kimia tu, rugilah siapa yg tak dtg tu kan? ^^